"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2015. szeptember 3.

Harry Potter és az elképesztő teóriák

Sziasztok!
A Bustle nevezetű weboldal nemrég megosztott velünk egy listát, ami hét hihetetlen Harry Potter teóriát tartalmaz. Nagyon szeretem a HP könyveket, de nem vagyok hardcore rajongó, úgyhogy nálam néhány teljesen kiverte a biztosítékot.
A jó értelemben. :D

A Dursley-család azért utálta Harryt annyira, mert Harry horcrux volt
A könyvekben is láthattuk, hogy egy horcrux mennyire dühössé tehette az embert. Ez a teória Dursley-éket nemcsak felmentené az utálatunk alól, de egyenesen hőssé tenné őket. Ha emlékeztek, anno Ron rövid időn belül bekattant Mardekár medáljától, Ginny és Denem naplójának kapcsolatáról pedig már ne is beszéljünk. Tizenegy évig egy megmagyarázhatatlan gonosz forrása mellett élni minket is kissé nyűgössé tett volna. :)

Voldemort kannibál volt
Rowling egyik legnagyobb titka, hogy mégis milyen módon készül egy horcux. Tudjuk, hogy kell hozzá egy gyilkosság, egy varázsige, és valamiféle kegyetlen tett. Tudjuk, hogy Lumpsluck, Hermione és Rowling szerkesztője is rosszul lett ettől a tettől, pedig azért történtek elég durva dolgok a sorozatban. A rajongók pedig addig merengtek a dolog fölött, míg a kannibalizmusig jutottak. Ahogy Voldemort Nagyúr falatozik a Főnix Rendjének tagjaiból… Brr.

Ron Weasley az időben utazott Dumbledore
Ez az első olyan teória, ami nekem mindenképpen sántít. Elvégre Ron a Weasley családban nőtt fel, és Dumbledore-t sem tudom ilyen csetlő-botló gyereknek elképzelni. Persze miután kijött a Félvér herceg, a feltevés érvényét vesztette, de továbbra is vannak kitartó fanok, akik esszéket is képesek írni az ötletről.

McGalagony professzor egy áruló
Ez a leggonoszabb kis teória, ami napvilágot látott. A drága griffendélesek tuti kinyírnák az ötletgazdát.
Az egész onnan ered, hogy egyrészt McGalagonyra az egész sorozat alatt senki sem gyanakodhatott, a másik pedig, hogy azon a napon, amikor Harry csecsemőként a Privet Drive-ra került, McGalagony ott kóválygott a Főnix Rendjének tudta nélkül (egy másik elmélet szerint azért figyelte Dursley-éket, hogy tudja, Harry jó családhoz kerül-e).
Érdekes, az biztos.

Csámpás valójában Regulus Black
Amikor először olvastam, totális hülyeségnek tartottam, de ha jobban belegondoltok, temérdek sok bizonyíték van rá.
A Black család híres arról, hogy csillagképek után nevezze el a gyerekeit. Sirius a Nagy Kutya csillagkép legfényesebb csillaga, míg a Regulus az Oroszlán csillagképé, az Oroszlán pedig egy nagymacska. :) 
Sirius megemlíti az Azkabani fogolyban, hogy sikerült kommunikálnia Csámpással, és egész jól kijöttek. De mégis hogy beszélhetne egy magát kutyának tettető ember egy igazi macskával? Sokkal logikusabb, hogy állattá változott animágusokként értették meg egymást. Nem is beszélve Csámpás és Makesz viharos viszonyáról. Regulus valószínűleg egyből felismerte Féregfarkat, és nem hiába próbálta állandóan megölni.

Draco Malfoy egy vérfarkas
Az eredeti gondolat a Félvér herceghez köthető, ahol Draco feltűnően betegesnek és idegesnek tűnik. Attól fél, hogy meg kell ölnie Dumledore-t, vagy igazából a telihold rémíti így meg?

Neville Longbottom valójában egy másik Kiválasztott
Neville-nek van a legszembetűnőbb karakterfejlődése a sorozat folyamán, ahogy a cikis kis nyomiból helyes, bátor vezetője lesz az ellenállásnak.
Amikor Harry először hall a próféciáról, Dumledore elárulja neki, hogy talán nem is róla szólt. A feltételek ugyanúgy igazak voltak Neville-re is. A könyvekben egyből azt tálalja Rowling, hogy Harry a Kiválaszott a villám alakú sebhelyével, a rajongók mégis rengeteg sok apróságot összeszedtek, ami Neville javára hajtja a malmot. Milyen tökéletes is lenne, hogy egy gyerek, aki élete nagy részében kviblinek hitte magát, valójában az egyik olyan ember, akinek az a sorsa, hogy végezzen Voldemorttal. Amíg Harry, Ron és Hermione az erdőben kempingeztek és a horcruxok után szaladgáltak, ki nézett szembe a halálfalókkal a Roxfortban, ki védte meg a diákokat Harry érkezéséig? Ki ölte meg Griffendél kardjával Naginit, hogy Voldemort végre sebezhető legyen?
Ha nem is hivatalosan, de tulajdonképpen ő is egy Kiválasztott volt. Csak a háttérmunkát végezte.

 

Ha bővebben akartok az említett témákkal foglalkozni: FORRÁS
Írta: Lya

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése