"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2016. július 7.

Tekergők térképe - DIY

Már elég régóta tanakodtam egy DIY ötletekről szóló rovat nyitásán, és most, hogy nyakamba szakadt a nyár, végre meg is valósulhat a dolog. :)

Az elmúlt hónapokban szinte újjáéledt a Harry Potter fandom - nem mintha valaha is lanyhult volna a rajongók lelkesedése :D -, a Legendás állatok és megfigyelésük film novemberben a mozikban, Rowlingék pedig folyamatosan újabb és újabb infókat osztanak meg velünk az amerikai boszorkányokat és varázslókat illetően.
A nagy zsongás és boldogság közepette igazán aktuális lesz az első DIY poszt témája: Csináljunk Tekergők térképét! :)

Vagy legalábbis egy olyan térképet, ami habár méretében és teljes minőségében nyilvánvalóan nem érhet fel az eredetihez, elég jól utánozza azt.

Amire szükségetek lesz:

  • nyomtató
  • fehér A/4-es papír
  • ragasztó (stiftes előnyben)
  • olló
  • minták letöltése INNEN
1. A minták között találtok egy olyat, amiről úgymond "hiányzik a tinta", tehát csak sima, régies hatást keltő papírnak tűnik. Az lesz az összes lap hátoldala, első lépésben azokat nyomtassátok ki. Ügyeljetek rá, hogy megfelelő programban nyissátok meg a képet és indítsátok el a nyomtatást, különben előfordulhat, hogy véletlenül lekicsinyíti őket a számítógép vagy hasonlók. 
(Ha nem tudjátok megoldani a színes nyomtatást, próbáljátok ki fekete-fehérben, utána egy kis kávéval fessétek át a papírt és szárítsátok meg.)


2. A kész lapok másik oldalára nyomtassátok ki a 6 db másik mintát.


3. Vágjátok ki a képeket, és ragasszátok össze. Ez kicsit pepecselős munka, de szerencsére laponként két oldalt rá van hagyva egy kevés a képekre, így van köztük átfedés. Ott kell összeragasztani. :) 
A kisebb kihajtós részeket először önmagukban hajtogassátok meg, és ügyeljetek rá, nehogy a mozgatható füleket is rögzítsétek a ragasztás során. 


4. Miután mindent összeragasztottak, a halvány vonalak mentén hajtogassátok össze a térképet.



Ha bármi kérdésetek van, szívesen válaszolok rá. Remélem, sikerült viszonylag egyértelműen megírnom az instrukciókat. :)

Angolul tudóknak segítség lehet az alábbi videó is:
https://www.youtube.com/watch?v=PYZXf7T6SkI&feature=youtu.be

Az eredeti módszer forrása

Sok szerencsét!

Lya

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése