"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. április 12.

Szurovecz Kitti - Gyémántfiú


Egy szívszorító történet♥

 A világhírű amerikai filmstúdió egy igazi gyémántra bukkan.
Úgy is bánnak vele: a széltől is óvják, védik a külvilágtól, de még a szerelemtől is.
Miközben Ő, Nick Richards tündöklő csillagként ragyogja be a világot, fénye a boldogság sugaraiként verődik vissza az őt bálványozók arcáról, amerre csak jár...
Közvetlen környezete is későn eszmél, hogy a hírnév, a rajongók, a boldogtalanságra ítéltetett igaz szerelem, az örökös bezártság darabokra tépik az érzékeny, fiatal színész lelkét.
 S vajon mi lehet egy szabadságra vágyó lélek utolsó segélykiáltása?
 Megtalálhatja e boldogságot, a harmóniát az életben a Gyémántfiú? 
A történetet, Robert Pattinson élete ihlette. 
Soha ne hagyd, hogy tönkretegyen a hamis csillogás! 

"Ami Nickkel történik, az minden fiatal álma... és rémálma." - (Máté Krisztina, a Tények egykori műsorvezetője, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára) 

"A regény nagyon megérintett. Aki azt gondolja, a nyilvánosság előtt zajló életnek csak előnyei vannak, óriásit téved. Megváltozik a véleménye, ha elolvassa ezt a könyvet." - (Geszler Dorottya, televíziós műsorvezető) 

"A hirtelen jött sztárság, és az első szerelem romantikájának nagyon életszerű bemutatását olvashattam. A Gyémántfiú magával ragadó, ám komoly mondanivalót hordozó, tanulságos történet." - (Csuha Bori, színésznő, Bella Swan szinkronhangja) 

 °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Először fintorogva fogtam a könyvhöz: Ne már..magyar írónő! De aztán....elkezdtem olvasni, és szó szerintem nem bírtam letenni. Rájöttem, hogy egy életre szóló élményben volt részem azzal, hogy elolvastam életem eddigi legjobb (és az is marad) könyvét.
Elképesztően jó volt, bár kisírtam a szemem!!! Már azt hittem, hogy sosem fognak újra egymásra találni, de titkon reménykedtem. És ami furcsa volt, hogy Rebekát nem szerettem. (Amit annak tudok be, hogy Heilyt annál inkább szerettem, és őt akartam Nick mellett tudni. De gondolom, az írónő ezt a hatást akarta elérni.) Bár Rebeka a végén mégis elengedi Nick-et, aminek nagyon örültem.
Nick
És elképesztő, hogy mennyi csavarral, fordulattal gazdagította az írónő a történetet! Az, hogy a szerelmesek mindig elkerülik egymást. Mikor azt gondolná az olvasó, hogy igen, végre, így és most találkozni fognak...Hát nem, még akkor sem. Mindig meglepetést okoz! És hogy az Epilógus-ból kiderül, hogy......(ezt a spoiler részben fejezem be) ...hihetetlen!!! (Meg persze még sok más.) Még az utolsó pillanatban is meg tudja lepni olvasóit!
A 188.oldaltól (24.fejezet, Évek) nagyon szívszorító volt számomra...2 napig csakis sírni tudtam, de végül minden jóra fordult. És a humor, amit belecsempészett, amivel fűszerezte...fantasztikus!
-Már lassan kezdem megszokni, hogy kórházakban jön össze a család - mosolygott kedvesen Annabella. ---> Ezen jót kacagtam. Annyit lehetne idézni a könyvből...:))
Minden elismerésem, és tiszteletem Szurovecz Kittinek! Nagy hatással volt rám! Nagyszerű írónő! Csak gratulálni tudok!
Nagyon megörültem, mikor megtudtam, hogy a Gyémántfiúnak van folytatása. A Borostyánkönny. Gyönyörű borítóra számíthatunk. Csak azt sajnálom, hogy nem tarthatom még a kezemben! :( De amint kapható lesz a könyvesboltokban, én lecsapok rá! :)) Bízom benne, hogy akárhány részt is ír, mindig Happy End lesz a vége!! :))
Remélem sok - sok részt ír még a Gyémántfiú folytatásaként!
Köszönet Kittinek, hogy olvashattam egy ilyen nagyszerű könyvet! (Még sok ilyet szeretnék!) Nekem ez a jelenlegi kedvencem, maga mögött hagyva a Meyer könyveket is! (Igen,igen!!)
Mindenképpen olvassátok el!!!! Ajánlanám, hogy a könyvbújáshoz egy doboz zsebkendővel kezdjetek neki! ;) Ugyanis én annyit sírtam az egész könyv alatt, mint Heily. Már nincs is könnyem.
Mielőtt folytatnám a rövid tartalommal, hozzáfűzöm, hogy én már másodjára olvasom. Amint a végére értem, azonnal előrelapoztam , és újból elkezdtem. Vajon még hányszor fogom ezt csinálni? Teljesen mindegy, mert ezredjére is ugyanazzal az izgalommal fogom átélni!

Tehát, hogy miről is szól a könyv röviden, spoiler nélkül:
Heily, az amerikai lány, és Nick a londoni srác megismerkedik egy film forgatásán, ahol ők alakítják a két főszereplőt. Egymásba szeretnek, ám ez a szerelem nem éppen zökkenőmentes, mert Heily anyja igen ellenzi a kapcsolatot a rajongók féltékenykedése miatt. Ennek ellenére a két fiatal imádja egymást.
Pár év múlva Heilyt baleset éri, és Nick eltűnik. Mindenki azt hiszi, hogy az ifjú színész meghalt. Talán így is lett...nem árulom el. Ha meghalt, akkor Heily hogyan élné túl? És ha nem? Akkor mi lett vele? Itt koránt sincs vége a történetnek. Kitti nagyon sok fordulattal színezi nekünk ezt a csodálatos könyvet.
  Hát... ebből az eltűnésből lesz majd egy jó nagy galiba... És rengeteg érzelem... És még sok más.
Olvassátok el  a prológust:



„Nyolc évvel az ikertornyok tragikus megsemmisülése után újabb katasztrófa miatt lábad könnybe Amerika, s az egész világ szeme. Nickolas Richards, a huszonnégy éves, zseniálisan tehetséges filmcsillag, a szupersztár tini bálvány önkezével vetett véget az életének- legalábbis minden jel erre utal. A fiatalember ruháit és iratait a Golden Gate híd egyik pillérén találta meg egy munkás három nappal a színész eltűnése után. Azóta búvárok keresik Nick testét az öbölben, eddig eredménytelenül. Ám az idő múlása csakis arra enged következtetni, hogy az ifjú tehetség már valóban nincs az élők sorában. Nemcsak Londonban élő családját, barátnőjét, Heily Anderson színésznőt sújtotta porig Nick öngyilkosságának híre. Világszerte, rajongók milliói gyászolják a Gyémántfiút. Az elhunyt tehetséget a Diamond Filmstúdió saját halottjának tekinti. Nyugodjék békében.”

Ha rákattintasz, Kitti oldalára kerülsz, és olvashatod a könyvet!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SPOILER!!!
 
Van egy gyönyörű, vörös hajú, fehér bőrű, smaragdszemű lány: Heily. Amerikában él. A szülei filmiparban dolgoznak. Ő lesz a főszereplője az ígéretes Fényemberek című könyvnek, amit megfilmesítenek. Már csak férfi főszereplőt kell mellé keríteni. Ez nem más lesz, mint a londoni Nick Roberts.
Nem meglepő, ha azt írom, hogy az első pillanattól kezdve egymásba szeretnek. Viszont Heily anyja nem helyesli, mert félti a lányát, ugyanis a film berobbanása után az elszánt rajongók veszélyt jelenthetnek a lány testi épségére, mert féltékenyek lehetnek rá, hogy nem csak a filmvásznon alakítja Nick (a filmben Chris Diamond) párját, hanem a való életben. De mint azt mindenki tudja, a szerelemnek nem lehet parancsolni. Bár az anya mindent megpróbál, hogy szétválassza a fiatalokat, azok mégis találkozgatnak. És meg is szöknek egy-egy éjszakára. Ám 3 hónapra búcsút kell venniük egymástól, mert vége a film forgatásának, és csak 3 hónap múlva kezdenek bele a következő rész felvételébe. Eltelik az adott idő. A két emberből hatalmas sztár lesz.
 Egy TV műsorban Nick megkéri Heily kezét, felvállalva ezzel a nyilvánosság előtt kapcsolatukat. Eltelik jó pár év a könyvben... csak újságcikkek bevágásával érzékelteti az írónő az idő múlását. (Aki egyébként nem más, mint a magyar Szurovecz Kitti) Tehát itt kezdődnek a bajok, és itt fordul át a könyv szerelemből vad sztárvilággá, és sírós love story-vá.
Nick nem bír a hirtelen jött népszerűséggel, így elkezd drogozni, és egyre többet iszik. Heily mindvégig mellette van. Éppen egy örömhírt akar megosztani Nick-kel, mégpedig azt, hogy várandós, de a rajongók elhalmozzák a sok aláírásra váró poszterekkel a fiatal színészt. A lány elmegy mindenféle testőr kísérete nélkül sétálni, kiszellőztetni a fejét. A kirakatban nézelődik, mikor bekövetkezik a baj... Három féltékeny lányrajongó félholtra veri. Elveszíti a babát, amiről Nick még csak nem is tudott. Kórházba kerül. Nick tudomást szerez arról, hogy mi lett menyasszonyával miatta, ezért megpróbál öngyilkos lenni, és felvágja az ereit. Csakhogy ügynöke, Will, és annak felesége megmenti. (Egyébként Will felesége írta a Fényembereket a könyv szerint.) Elintézik, hogy Nick egy szanatóriumba kerüljön, és ott lábadozzon, amíg meg nem gyógyul. Amíg ott van, mindenki azt hiszi, hogy halott, köszönhetően az ügynökének és ügynöke feleségének. Heily bele van betegedve, hogy vőlegényét, és magzatát is elveszítette.
Itt koránt sincs vége a történetnek. Nick meggyógyul a szanatóriumban, és Magyarországra jön, Körösújfaluba élni. Amerikában és szülőhazájában a családja úgy tudja, hogy halott. Csak Will, és Sandy tud mindent. A srác találkozik egy Heily hasonmással, aki magyar angoltanárnő. A lánnyal van, de nem szerelmes belé. Csak azért van mellette, mert emlékezteti szerelmére.
Rebeka..(a magyar lány) teljesen belebolondul Nick-be.
A sors többször is úgy hozná, hogy Nick és Heily találkozhatnának, de ez nem történik meg, még akkor sem, mikor a színésznő Magyarországon forgat, és ellátogat Körösújfaluba is, mert tudomást szerez szerelme hollétéről. De mivel ő eddig halottnak hitte, és a fiút sem találta a házban, azt gondolja, hogy ez egy ízléstelen, beteges vicc.
Közben még Heily anyjának is elmondják, hogy Nick egy távoli országban tengeti életét, de nem szólhat a lányának: Heily-nek.
Heily nem feledi Nick-et, Nick nem feledi Heily-t, ám egymásra nem találtak.

Nick szülei is úgy tudják, a fiuk halott. Ám karácsonykor megjelenik Londonban Rebekával, felkavarva mindent.

Még szerelmük virágzó elején Heily kapott Nick- től egy karláncot. Magyarországi forgatása során egy ott szerzett barátja azt tanácsolja neki, hogy próbáljon megszabadulni a Nick-hez kötő emlékektől. Így ezt a karláncot arról a hídról akarja a tengerbe dobi, amiről Nick állítólagosan levetette magát. Ám elüti egy kamion.
A lány életveszélyes állapotba kerül. Nick meglátja a TV-ben, és ott hagyja Rebekát, eszét vesztve rohan igaz szerelméhez Magyarországról San Franciscóba.
Heily rég nem látott kedvese hangjára felébred, miközben az a Fényemberek egyik szomorú jelenetét idézi, ami abban a pillanatban tökéletesen az életükre illett. Az idézet, mely az együtt forgatott Fényemberekből van (amit a valóságban szintén Kitti írt) : „Kicsi Jane! Ez most nagyon fáj. Sosem hittem volna, hogy épp te! Hogy az életed utolsó perceiben itt állsz majd velem szemben. Persze tudtam, hogy egyszer eljön a nap, csak abban bíztam, hogy nagyon-nagyon soká! Kicsi Jane! Könyörögve kérlek, ne gyere közelebb! Élned kell, mert mától az idők végezetéig nem élhetek nélküled…”

Heily épül a balesetből, és beköltöztek abba a házba, amit még a sikereik elején vettek a Blue
Jay Way-en, és amiben Nick-kel éltek, addig a borzalmas éjszakáig.
Közben még rengeteg olyan dolog történt, amit nem tudok leírni: Pl.: Heily régi legjobb barátjáról-aki szerelmes Heilybe, de kiderül, hogy a féltestvére.
Aztán Heily szülei elválnak. (Heily rajtakapja az apját egy másik nővel, de nem emiatt válnak szét a szülei, ugyanis a románcról nem szól egy szót sem.)
Az Oscar-díj átadón egy őrült rajongó le akarja lövetni a két színészt, de Steven megakadályozza, így őt éri a lövés. De nem hal bele.
Az írónő az Epilógusban is meglep minket. Kiderül egy levélből, melyet Rebeka írt Sandranak, hogy született egy gyereke Nicktől. Hát… én kb. itt sokkot kaptam.

SPOILER VÉGE!!
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘




 Az magyar írónő; Szurovecz Kitti szerencsére nem hagyja abba az írást. Így olvashatunk tőle még többek között a Gyémántfiú második részéről is. A Borostyánkönnyről. Ami Júniusban lesz kapható a könyvesboltokban, de online addig is olvashatjátok a Fényembereket, a Gyémántfiút, és a Borostyánkönnyet is itt és itt, ahol az írónőről is többet megtudhattok, és írhattok neki. A Gyémántfiú sajnos nincs fent végig, de a 396. oldalig (ami a könyvben az 521.oldalt jelenti)  olvasható online. +Az ajándék fejezet, ami a könyveben benne sincs.

Hogy miért is ihlette Robert Pattinson az írónőt, arról itt olvashattok.

A Gyémántfiú 2. része a Borostyánkönny, melynek itt
láthatók a lehetséges borítói.


Írta: Honey:)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése