"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. április 19.

Vavyan Fable & Maggie Bell - A pepita macska


Az isten szerelmére, meg ne vegye ezt a könyvet! 

– ha ki nem állhatja a Fable-regényeket
– ha férfi – és hiú
 – ha nő – és a férfiakat Istennek látja
 – ha nem szeret nevetni
 – hasműtét után – varratszedés előtt
 Azonban azonnal vigye haza ezt a könyvet, 
– ha érdekli minden idők legelégikusabb love story-ja, amely arról szól, miként szeretett egymásba Chantal és Sultan
 – ha kíváncsi rá, hogyan mérgesítette el szerelmüket pl. a csirkelábakkal gazdagon feldíszített karácsonyfa
 – ha tudni kívánja, mi történik, miután Sultán egy szép napon hazatér Afrikából, hogy felkutasson egy orvost, akinek vírus tapad a kezéhez, ám a doktort halva találja
 – ha sejti már, hogy Sultant űzőbe veszi a titkosszolgálat, s bár Chantal könnygázzal védi magát, neki is menekülnie kell, árkon-bokron, emlékeken, Afrikán át
 – pláne, ha… 
Tudja mit?! Ha kíváncsi a történetre, olvassa el Vavyan Fable és Maggie Bell könyvét! 
szerelmi történet, s mint olyan: kész akcióregény. 
Utolsó – fontos – figyelmeztetés: számoljon a féktelen nevetés következményeivel, és feltétlenül csatornáztassa székét, fekhelyét, mielőtt a könyv olvasásába fogna!

Akkor gyorsan tisztázzuk, hogy ki is ez a Vavyan Fable és Maggie Bell. Mind a ketten magyarok, az angolos név ellenére. Vavyan valójában Molnár Éva, és Maggie az írónő kiadójának ügyvezetője, Harangozó Margit. 
Vavyan Fable könyvekkel dugig vannak a könyvesboltok, és jobb esetben a könyvtárak is, így ha olvasgatni szeretnétek még tőle, akkor látogassatok el ezekre a helyekre.
Akkor a könyv... Tele van szófordulatokkal, poénokkal, izgalmakkal. Ahogy az az ismertetőből is kiderült, Chantal és Sultan magánéletébe is belekukkanthatunk, akik viharos viszonya bizony sok kis történetet rejteget magában.

Ha van olyan nő és férfi, akik egymásnak szöges ellentétei, hát ők azok. Sultan testőrként dolgozik, míg Chantal valami pszichomókus, aki a Harmónia Klubban tengeti mindennapjait. Korábban férj és feleség voltak, csakhogy néhány(ezer) vita, veszekedés, stb. után Sultan elhagyta a közös lakot. Minden szó nélkül. Majd néhány év múlva felbukkant Chantalnál, és egy ótvar pepita macskát adományozott neki afrikai útjáról.

A könyv elég régi, én speciel az 1992-es kiadást olvastam, és bár nem a 21. századi tinédzsereknek szánták a könyvet, azért még jót lehet rajta mulatni. 
Rengeteg vicces szereplő van benne, komikus jelenetek, emlékek, égő szállodák, Adolf nevű kisállat, szerelmi háromszög, és még sorolhatnám... 
Lényeg ami a lényeg, a könyvet gyerekeknek annyira nem ajánlanám több okból is, de főként a választékos szókincs miatt.
Rajtuk kívül viszont szerintem 10-ből 9 ember élvezné, és ha nem is fetrengene a nevetéstől, azért olykor-olykor elmosolyodna a furcsa figuráktól.

Kellemes olvasását! ;)

Írta: Pocok
Pontozás: 5/5

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése