"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2013. április 2.

Lauren Conrad - Los Angeles üdvöskéi

Sziasztok!
Bocsi, hogy ilyen soká jelentkezem újra, de képzeljétek! Elolvastam Az Éhezők Viadalát, a Futótüzet, ma reggel pedig A kiválasztott-at is. Nem is kell mondanom, eszméletlen sokat sírtam, és hihetetlenül hiányzik a sorozat. De senki se csüggedjen, hiszen novemberben láthatjuk a Futótüzet filmvásznon. :)
Egy könyvkritikával jöttem, melyben Lauren Conrad könyvével ismertetlek titeket.
Tulajdonképpen ezt még régebben írtam meg, de ma, mikor meg akartam keresni, kiderült, hogy elnyelte a blog.
Hogy miért teszem ki újra? Mert ma kezdtem el olvasni a második részt, és úgy méltányos, ha ez is kint van.




Leplezetlenül feltáruló, érdekfeszítő események a televíziós sztár, Lauren Conrad bemutatkozó regényében!
Los Angeles: csupa zsír bulihely, jó pasik dizájnerek... minden. A tizenkilenc éves Jane Roberts és legeslegjobb barátnője, Scarlett alig várja, hogy habzsolhassa az életet. Alig hisznek a szerencséjüknek, mikor egy tévéproducer azt akarja, hogy ők legyenek a "Szex és New York valóságshow-változatának" a sztárjai.
Saját show? Hát hogyne!
Jane nemsokára a televízió legmenőbb sztárja lesz, és lubickol a VIP bánásmódban az új haveri körével. De ezek a barátok szintén egy kis reflektorfényre pályáznak. Egy városban, ami tele van olyanokkal, akik az álmaikat kergetik, nem telik sok időbe, míg Jane rájön, hogy mindenki akar tőle valamit, és semmi sem az, aminek látszik.
Még több pletykára vágysz?
Lapozz az utolsó oldalig!
----------------------------------------------------

Az írónő életéről majd a második rész bejegyzésében írok. :)

Akkor jöjjön a (rövidke) kritika:

Jane és Scarlett gyerekkoruk óta a legjobb barátnők. Teljesen különböznek egymástól; Scarlett magas, sötét hajú, és feltűnően szép. Jane alacsonyabb, csinos, hosszú, hullámos szőke hajjal.
Együtt költöznek Hollywoodba. Jane megismerkedik egy Braden nevű sráccal, ám csak barátként tekinthet rá, mert a pasinak már van egy úgynevezett „barátnője”. Ám Jane ennek ellenére mégis érez valamit a srác iránt (nem szimpla barátságot)...
Nem sokkal később leszólítja Jane-t és Scarlett-et egy tévéproducer és felajánlja nekik, hogy szerepeljenek egy valóságsohwban. A két lány belemegy és velük együtt még két másik hölgyemény (Madison és Gaby) is benne lesz az „L. A. Candy” című műsorban, ami hatalmas sikert arat.
Persze a kamerák nem forognak a nap 24 órájában, de ott vannak a munkahelyükön, ha szórakozni mennek, és bizony a párkapcsolatukat is filmre veszik...
Tehát nulla magánélet, nuku magánszféra...

Jane nem sokára megismerkedik Braden legjobb barátjával, és onnantól kezdve minden megváltozik. Mint kiderül, ez e legjobb barát - Jesse - egy nagyon híres, nem mellesleg nőfaló emberke, aki hetente váltogatja a barátnőit, szereti a piát és a drogokat sem veti meg.
A hírnévre éhező Madisonnak elege van, hogy minden  újságban csak arról olvas, hogy Jane milyen nagy sztár lett, de róluk – legfőképpen róla - alig esik egy-két szó. És a feltörekedni vágyó lány mindent megtesz, hogy híres legyen. A körülötte élőket is felhasználja, ha kell.

És rajongók, figyelem! Jó hírem van. Lauren nem csupán ezt a könyvet írta, hanem ezen kívül még két másikat. Az egyik: Sweet Little Lies - Édes kis hazugságok (ezt olvasom most). Erről már az első rész végén is szó esik.
A harmadik rész pedig: Sugar and Spice - Cukor és fűszer. Ennek még nem tudom a pontos fordítását, de valami ilyesmi.  :)
A tengerentúlon a trilógia hatalmas sikert aratott, így valószínű, hogy hamarosan magyarul is olvasható lesz a sorozat mindhárom része.

A pontozás ennél a kötetnél kivételesen elmarad (ne értsétek félre; nagyon tetszett a könyv), mert régen olvastam már, de a második részt már fogom pontozni. :)
Írta: Honey:)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése