"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. január 4.

Jack és Jill

A főszerepben Adam Sandler, akit már többször is láthattunk a filmvásznon. A mostani szerepe egy ikerpár kapcsolatáról mesél nekünk.... Ez így túl drámainak hangzik? Vagy nyálasnak?
Pedig nem. Persze vannak benne olyan meghatározó mondatok amik kicsit felszólítanak minket arra, hogy becsüljük meg a rokonainkat, bármennyire is idegesítőek, hisz ők is emberek, ők is éreznek. Ezek mellett annyi poén van benne (főleg az elején), hogy én rendesen rázkódtam a nevetéstől :D
Innentől egy kevés spoiler van...

Következő

Mint az a képen is látszik, Sandler egy kettős szerepet vállalt el, és teljesítette is azt kitűnően. 
A film elején egy rövid bejátszást láthatunk ikerpárokról, hogy külsőre mennyire hasonlítanak, de belsőre szinte teljesen különböző személyiségek. Szerintem egy kellemes bevezetőnek pont jó volt.
Következő
Aztán kezdődik a hajcihő, merthogy mint minden évben a Sadelstein családot most is meglátogatja a családfő, Jack ikertestvére, Jill. Már a kezdetek is nehezen indulnak, ugyanis ki kell menni a reptérre Jillért. Ezzel így önmagában semmi gond nem lenne, ha ezt nem hajnalok hajnalán kellene megtenni. 
Következő
Jill megjelenése rendesen felforgatja Jack eddigi nyugis és hétköznapi életét, ugyanis Jillnek elég furcsa szokásai vannak, és ezeket szereti megtartani. Pl.: Egy papagáj a lelki támasza, szeret Jet-skízni a kerti medencében, és rendszeresen nyomot hagy az ágyon....
Jack és Jill - Adam Sandler
Jack és Jill korábban egész jó kis testvérek voltak, habár Jack volt mindig is a rivaldafényben, Jill pedig annak is örült, hogy bátyja boldog. 
Az idők során viszont eltávolodtak egymástól, és rengeteget veszekedtek. Mindazonáltal továbbra is megmaradt közöttük a kötelék.
Következő
A filmben feltűnik Johnny Depp is, aki a Jillbe belezúgott Al Pachino-t kísérte el egy kosárlabda meccsre, ahol a testvérek is feltűntek.

A film tele van óriási poénokkal, amik Sandler zsidó vallására, bevándorló mindenesekre,Al Pachino borzalmas udvarlására és még sok másra épül. Tehát annyit lehet rajta nevetni, hogy még a popcorn is fejest ugrik a földre. 

Ó, és majdnem kifelejtettem a fogatlan chilis nagyit, akinek minden baját meggyógyítja a chili. :D



"A Sadelstein család boldogan él gyönyörű Los Angeles-i otthonában. A nyugalom és békesség szinte megzavarhatatlan körülöttük. De csak szinte. Évente egyszer, a Hálaadás napján beüt a ménkű: meglátogatja őket a családfő, Jack (Adam Sandler) ikertestvére, Jill (Adam Sandler).
Az ikrek elképesztően hasonlítanak egymásra: abban is egyformák, hogy alig viselik el a másikat. Igaz, Jillt valóban képtelenség kibírni. A nő hisztis, kiszámíthatatlan, akaratos, és a medencében szeret jet-skizni. Látogatása idejére a villa és kertje háborús zónává válik, a testvérek kiássák a csatabárdot, és semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, ha kicsit kínozhatják a másikat. Egyedül Al Pacino (Al Pacino) nem érti az egészet. Ő halálosan beleszeret Jillbe."



Humoros film, ajánlom mindenkinek aki szeretne egy sort nevetni :)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése