"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. július 20.

A 39 kulcs sorozat

Sziasztok!
A 39 kulcs az egyik kedvenc sorozatom. Addig akartam húzni-halasztani a bejegyzést róla, amíg el nem olvastam az összes részt, de láthatólag sokat kellene várnom, így megejtem most a kritikát. :D

 


1.rész: Rick Riordan - A csontlabirintus
Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb család a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában? Mi lenne, ha választás elé állítanának: fogod az egymillió dollárt és elsétálsz vagy megkapod az első kulcsot? Ha Amy vagy Dan Cahill helyében vagy, a kulcsot választod és megkezdődik a veszélyes hajsza.


2.rész: Gordon Korman - Egy hamis hang
Gordon Korman - A 39 kulcs 2. - Egy hamis hang
Folyik a verseny a 39 kulcs után, ami roppant hatalmat őriz. A tizennégy éves Amy Cahill és öccse, Dan meglepődve találjak magukat az élen. A kutatás Bécsbe viszi őket, és náluk van Mozart egy művének kódolt kottája is, ami a második kulcshoz vezető nyom. De egy hordányi hataloméhes rokon lohol a nyomukban, és Amyék nem tudhatják, hogy a diadal felé hajóznak-e vagy egyenesen a halálos csapdába.


3.rész: Peter Lerangis - A kardtolvaj
Halálos szövetség. A világ különböző részein elrejtett 39 Kulcs utáni hajszában csak egy szabály van: NE BÍZZ SENKIBEN. De mikor a vadászat Japánba vezeti a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant, úgy tűnik, ha meg akarják találni a harmadik Kulcsot, egyetlen esélyük megbízhatatlan nagybátyjuk, Alistair Oh. Vajon elég bolondok lesznek, hogy megkössék a szövetséget? Mivel szükségük van a Kulcsra, Amynek és Dannek talán nincs más választása. De a Cahill családban az a módi, hogy ha az ember megbízik a rokonaiban, akár meg is ölhetik...


4.rész: Jude Watson - A síron túl
Amyt és Dant elárulták unokatestvéreik, és cserben hagyta a nagybátyjuk. Ők mégsem adják fel, és meg sem állnak Egyiptomig egy igencsak bizonytalan nyomot követve a világ legnagyobb hatalmát jelentő 39 Kulcs utáni hajszában. Egyiptomba érve meglepetten tapasztalták, hogy üzenet várja őket Grace-től, halott nagymamájuktól. Grace segíteni akar a két árván... vagy a testvéreknek a legrútabb árulással kell szembenézniük?


5.rész: Patrick Carman - Sötét erők
A tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét a titokzatos NRR távirata a messzi Oroszországba csalja, távol az egyetlen személytől, akiben megbízhatnak. Ezzel kezdetét veszi a hajsza a nácik által elrabolt kincs után, mely során fellebbennek a fátylak az orosz cári család meggyilkolásának titkairól. Az oroszországi kincsvadászat a Lucienek által állított csapdának tűnik, de a csalinak nem tudnak ellenállni. Vajon mekkora kockázatot vállal Amy és Dan azért, hogy kitalálják, mi történt valójában szüleik halálának éjszakáján?


6.rész: Jude Watson - A kenguruk földjén
Jude Watson - A 39 kulcs 6. - A kenguruk földjén
A kulcsvadászat folytatódik! A tizennégy éves Amy és öccse, Dan most a kenguruk földjére utaznak szüleik nyomait követve. De az utazás szörnyű emlékeket idéz fel Amyben. Olyan szörnyűeket, hogy nem oszthatja meg őket senkivel... még Dannel sem. Szüleik szellemétől kísértve és halálos ellenségeikkel a nyomukban Dan és Amy már azt sem tudja eldönteni, ki a barát, és kitől kell tartaniuk. Vakságuk miatt elkövetnek egy nagy hibát... ami egy titkos barátjuk életébe kerül.
--------------------------------------------------------------
Magyarországon még további két kötet is megjelent, de én azokat még nem láttam könyvesboltban, amint tudom, elolvasom őket. :)
Annyit bizonyára már ti is megértettetek a fülszövegekből, hogy Amy és Dan egy kulcsvadászatban vesznek részt. A Cahill család mindenhol ott van, a legnagyobb művészek vagy legveszedelmesebb hadvezérek tartoztak közéjük. Napjainkban, amelyik Cahill megszerzi mind a 39 kulcsot, a legnagyobb, legerősebb lehet. Senki sem tudja, mit rejtenek a kulcsok, de mindenkit vonz a tudat, hogy végre igazán kiemelkedő lehet a rengeteg rokon között. 
Amy és Dan a dadájuk segítségével járják a világot, és habár néha nagyon le vannak maradva, sokszor túljárnak az üldözőik eszén. A legveszélyesebb helyzetekből vágják ki magukat.

A másik kettő magyarul megjelent rész:
Peter Lerangis - A 39 kulcs 7. - A vipera fészkeGordon Korman - A 39 kulcs 8. - A császár hagyatéka

Ez a sorozat inkább szól tinédzsereknek, mint sem fiatal felnőtteknek! Nem gyerekes, de inkább a humorra és izgalomra alapoz, nem a romantikára. És nem véres! :D

Pontozás: 5/5
Írta: Pocok

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése