"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2013. április 5.

Lauren Conrad - Édes kis hazugságok

Sziasztok!
Nemrég ígértem nektek, hogy hozni fogok egy kritikát az L. A. Candy (Los Angeles üdvöskéi) folytatásáról, a Sweet Little Lies-ról.
Itt is vagyok vele! :)

Lauren Conrad: L.A. Candy – Édes kis hazugságok

A hivatalos ismertető előtt röviden az írónőről:
Lauren Conrad leginkább az MTV sikerszériájában, a The Hillsben való szerepléséről ismert.
Karrierjét divattervezőként kezdte 2008 tavaszán, bemutatkozó Lauren Conrad Kollekcióval, majd folytatta 2009-ben a másodvonalbeli LC Lauren Conraddal kizárólag a Kohl's amerikai áruházlánc számára. Szerepelt többek között Cosmopolitan, a Teen Vouge, az Us Weekly, a Rolling Stone és az Entertainment Weekly címlapján. Elindította továbbá az m.powerment-et a Mark jótékonysági kampányával, a Mark kozmetikumokkal 2008-ban.
Los Angeles-ben él, ahol jelenleg a következő regényén dolgozik. 


EZ HOGY ÍZLIK?
Jane Roberts egy hétköznapi lány volt;
 egészen addig, míg legjobb barátnőjével, Scarlett Harppal be nem került a nagy sikerű valóságshow-ba, az L. A. Candybe.
Mikor Jane-ről pikáns fotók szivárognak ki a sajtóhoz, a lány a bulvárlapok botrányhősévé válik.
A show egy másik szereplőjéhez, Madison Parkerhez fordul, de vajon Madison valóban segít neki?

Scarlettnek is megvan a maga botránya. Beleesik egy srácba, aki szigorúan tiltólistás – így Scarlettnek nagy titkot kell őriznie.
Ám Hollywoodban semmi sem maradhat sokáig titokban.

A tévésztár, Lauren Conrad új pörgős, magával ragadó regénye a hollywoodi fiatalokról.
A hazugságok persze épp annyira édesek, mint azok az emberek, akik elsütik őket.

***
Szóval akkor a történet. Ugyebár az első kötet úgy ér véget, hogy Jane Madisonnal az oldalán elmenekül LA-ből, mert megcsalta a pasiját, és most minden újság címlapján ő szerepel, a paparazzik nem hagyják.
De persze Jane nem tudja azt, amit mi már az előző rész óta; hogy Madison adta a képeket a Gossipnak.

Nézzük a karaktereket:

Van továbbra is egy Jane-ünk: Hát... a könyv elején halálra idegesített, annyira sötét volt! Legszívesebben odamentem volna hozzá, hogy megrázzam a vállánál fogva: „Térj már észhez!
Nem hitt Scarlettnek, aki hiába hajtogatta, hogy biztos, hogy Madison a ludas a képeket illetően. Nem... Ő elmegy vele egy hétre. -.- Fájdalmas.
Néha már a fejemet vertem a könyvbe (jelenleg a billentyűzetbe). 
Tudjátok, van az a tipikus eset, amikor az író(nő) úgy rendezi a szálakat, hogy a mindent eldöntő információval rendelkező személy mindig éppen elkerülje főhősünket. Idegesítő, de izgalmas, megbocsátható szitu.
De amikor ez van! Találkozik a két kulcsfontosságú karakter, és át is adják az infót, de a főszereplő egyszerűen nem hiszi el, hanem (ráadásként) inkább összeveszik a legjobb barátnőjével. -.- Cuki.
Oké. Néha azért bír normálisan is viselkedni, csak ne lenne ennyire sötééét!

Scarlett: A fülszövegben már említődött, hogy Scarnak lesz egy titkos, tiltott szerelme. Ezt továbbra is fedje homály. Őt viszont szerettem, csak mint az első részben. Még mindig talpraesett, szókimondó és gyönyörű. :) Egyetlen gondja van: Trevor el akarja nyomni az egyéniségét az L. A. Candy-ben (a valóságshow címe).

Madison: Na ez a az a csaj, akit jól seggen billentenék. Továbbra is egy utálatos p*csa. Nem tudok rá szebb szót. Még mindig az a legfontosabb célja, hogy tönkretegye Jane-t, és ő tündököljön a képernyőn, róla szóljanak a cikkek.
Bár a végén lesz egy kicsi karakterfejlődés részéről, szerintem a következő részben ugyanott fogjuk folytatni, ahol abbahagytuk.

Gaby: Ő az egyetlen, aki tényleg fejlődik a könyv során. Nem fokozatosan, hanem egyik pillanatról a másikra. Nem csinál semmi különösebbet, de azért mégis kiborító, hogy a könyv nagy részében úgy viselkedik, mint akinek annyi esze van, mint amennyi látszik. És manipediztet... (igen, ez a manikűrpedikűr...)

Jesse: Édes Istenem! Mi a szent szart eszik ezen a pasin Jane??? Miért van még vele? Egy alkoholista, drogos. Sajnálom, de így igaz. Egyáltalán nem értem meg Jane-t. Nincs olyan tulajdonsága  cselekedete amivel levett volna a lábamról. Az egész könyv alatt csak iszik-iszik...
Úgy értem; az írónő egy kicsike okot sem adott arra, hogy jó pasinak tartsam, vagy úgy érezzem, van értelme, hogy Jane vele van. Már ha a szakítás után még hajlandó újra összejönni Jane-nel...

Braden: Nem sokat szerepelt, tök normális karakter.

Hannah: semmi bajom vele, ő is normálisan viselkedett. Sőt... őt nagyon megkedveltem, de nem árulok el többet. :)

Hmm... van még egy pár szereplőnk, és valaki vissza fog térni... :D De ő majd a következő részben fogja kavarni a kakit. :D

Alapjában véve nem volt rossz a könyv, az idegesítő tényezők is inkább arra hajtottak, hogy lapozzak. Nem lett a kedvencem, de el lehetett olvasni, és még tetszett is. :) Kíváncsi vagyok a folytatásra, hiszen egy nagyon titokzatos emberke bujkál a háttérben, aki úgy néz ki, többet tud mindenkinél... Nem. Nem spoilerezek, de ez tényleg izgisnek tűnik. Sajnos ez is csak a következő részben fog kiderülni. :( Már várom! :D

A szereplők egyébként pontosan így, ezekkel (és más) hibáikkal és jó tulajdonságaikkal lesznek valósak. Azt szeretem Lauren könyvében, hogy valóságízű. Igenis el tudom képzelni, hogy ez megtörténik. Ő benne van ebben a szakmában, tudja miket beszél, és végre (vagy sajnos!) átélhetjük egy kicsikét mi is. Beleláthatunk, hogy nem minden úgy van, ahogy gondolnánk, és hogy bárkinek lehet olyan barátnője, mint Madison, vagy ha szerencsés: mint Scarlett.
Szerintem ennyit akartam mondani. Olvassátok el, ha egy könnyedebb, ám mégis szórakoztató könyvet kerestek. Én kíváncsian várom a folytatást. :) Egyébként a könyv végén volt egy exkluzív részlet a befejező részből. Izgi...

Lauren ezen kívül még sok könyvet írt, de (eddig) csak ezt a sorozatot fordították anyanyelvünkre.
Ha gondolod, nézz be az írónő oldalára IDE kattintva.
A következő rész címe: Sugar and Spice
Borítója pedig (mind a három gyönyörű szép!!!):
 


Pontozás: 5/4

Írta: Honey:)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése