"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. május 11.

Becca Fitzpatrick - Crescendo

Becca Fitzpatrick - CrescendoSziasztok! Végre itt vagyok a Csitt, Csitt folytatásával; a Crescendoval. Már nagyon vártam ezt a pillanatot. :))

Először is néhány vélemény a könyvről:
"A Csitt, csitt-ben tobzódnak a bukott angyalok, félangyal leszármazottaik és az ő gyermekeik, mindezt sűrű szexuális feszültség fűszerezi, tovább fokozva az izgalmakat" - (MTV.com)
"Borzongató kezdés" - (Kirkus Reviews)
"Letehetetlen, olvastatja magát." - (Girls' Life magaziné)
"Magával ragadó szórakozás... A paranormális románc hívei el lesznek ragadtatva." - (Publishers Weekly)
"A Csitt, Csitt légköre egészen egyedi. Ha az én középiskolás koromban is ilyen étvágygerjesztően veszedelmesek lettek volna a fiúk, mint Folt, sosem akartam volna leérettségizni." - (Sandra Brown, sikerkönyv-író)


Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes.
Bár a barátja, Folt, egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól.
Vajon Folt többet tud, mint amit elárul?
Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében?
És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora mindig veszélyben?

Az írónő elég magasra tette a lécet az első résszel. És nem is gondoltam, hogy ezt még lehet fokozni. De egy hihetetlen jó történet kerekedett ki a második részből is.
Nora és Folt kapcsolata megromlik. Folt egyre többet van Marcieval. Amit Nora nem ért, hiszen Folt jól tudja, hogy a két lány mennyire nem bírja egymást.
Ráadásul Nora anyja szeretné, ha a lány egy régi ismerőse fiával jönne össze. De később már nem is annyira biztos a dologban...
Nora később rájön, hogy mi is valójában Scott. (Nem árulom el!)
De Folttal már csak az álmában tartják a kapcsolatot. Úgy,  hogy Folt valamilyen úton-módon belép Nora fejébe, mikor alszik.
Vee összejön Rixonnal, Folt haverjával, aki bukott angyal.
Nora kap egy levelet, amiben egy gyűrű és egy rövid üzenet van: "Ez a gyűrű a Fekete Kéz tulajdona. Ő ölte meg az apádat." A gyűrű mintázata tökéletesen megegyezik a Scott mellkasán lévő égésnyommal...
Rengeteg kérdés merül fel az olvasóban, mikor a könyvet bújja.
Scott gonosz? Folt miért van Marcieval? Mi van köztük? Mi Scott valójában, és mi történt vele korábban? Hogyan halt meg valójában az apja, Harrison Gray? És ha tényleg meghalt, miért látja és hallja őt többször is?
Mindent megtudhattok a könyvből! ;)
Annyit még hozzáfűznék, hogy az írónő csűri, csavarja a történetet. És egy percre sem hagyja, hogy unatkozzunk. Rengeteg fordulatot visz bele, és mindig meglep. Sosem az történik, amire számítunk.
Akit gonosznak gondolunk, az valóban gonosz? És akit jónak... az biztos, hogy tényleg a mi oldalunkon áll?
Nekem nagyon tetszett ez a rész is! Az egyszer biztos, hogy nagyon meg fogtok lepődni! ;)

Éééés..... októberben megjelenik a négy részesre tervezett sorozat harmadik része; a Slience. Várjuk együtt, izgatottan!
Kellemes olvasást!

Írta: Honey
Pontozás: 5/5

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése