"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. szeptember 14.

Jeaniene Frost - Cat és Bones sorozat 2-4.

Sziasztok!
Mára elég sok bejegyzést terveztem, így a Zafírkék kritikája után hozom is a következőt. Már korábban volt szó erről a sorozatról, rendesen el is voltam ragadtatva tőle. Mivel nem akarok sokat rizsázni a kritika előtt, inkább bepótolom az írónő rövid életrajzát.
Jeaniene Frost egy amerikai szerző, akit sokan láthattak az USA Today és a New York Times bestseller írói között. Leghíresebb sorozata a Night Huntress(Cat és Bones) széria, amely 19 országban is megjelent. Napjainkban Frost a férjével él Floridában. Az írás mellett sokat olvas, szereti a költészetet és gyakran felkutat öreg temetőket.(?)




2.rész-Karó és sírhant

Cat miután leszámolt egy veszedelmes emberkereskedő bandával és fájdalmas búcsút vett vámpír szerelmétől, új névvel és személyazonossággal él tovább. Az FBI egyik különleges és szupertitkos csoportjának vezetőjeként küzd a gyilkos vámpírok ellen. Minden oka meglehetne az elégedettségre, de a sötét múlt árnyai újra kísérteni kezdik. Megváltozott élete új szerelmet is tartogat, ám egy esküvőn váratlanul ismét Bones mellé sodródik, akinek nagyobb szüksége van rá, mint eddig bármikor… 

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel, és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egycsapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.
-----------------------------------------------------------------------------------


3.rész-Síri csendben

Jeaniene Frost - Síri csendben
És megnyílik a föld síri csendben. Cat Crawfield és élőhalott szerelme, Bones összeszokott párost alkot. Számos csatát nyertek a halandók oldalán az elvetemült vámpírok ellen, de most fordult a kocka. Cat hiába él rejtőzködő életet, ellenségei leleplezik, és ez akár az életébe is kerülhet. Eközben Bones egykori szerelme, a fekete mágia ismerője is a nyomukban liheg, és Cat ügyessége és esze ez egyszer kevésnek bizonyul a gonosz hatalma ellen. Csakis vámpírösztönében bízhat, ha meg akarja menteni szerelmét a síron túli sírtól. 
-----------------------------------------------------------------------------------


3.rész-Sírig hű szerelmed

Jeaniene Frost - Sírig hű szerelmed
A félvámpír Catherine Crawfield és élőhalott szerelme, Bones az izgalmakban és véres csatákban bővelkedő évek után némi pihenésre vágyik. Párizsba utaznak, hogy végre gondtalanul élvezhessék egymás társaságát, ám közbeszól a múlt. Cat egy éjjel lidérces álomból ébred. Egy nagy hatalmú vámpír, Gregor furakszik be az álmaiba, olvas a gondolataiban, s ami a legijesztőbb: azt állítja, Cat az ő felesége, s Bones elrabolta tőle. A vámpírtörvények rendkívül szigorúak. Ha egy házasság megköttetett, az immár felbonthatatlan. De hogyhogy Cat nem emlékszik semmire? Mi ez a nyomasztó őrület? Gregor hajthatatlan, és semmi sem tántoríthatja el, hogy visszaszerezze, ami az övé. Őrületes hajsza veszi kezdetét, s persze Cat nem tagadja meg önmagát, jó szándékú, ám gyakran hebehurgya akcióival végveszélybe sodorja mindkettejüket. 
-----------------------------------------------------------------------------------

Mint azt látjátok a 4. résznek már az amerikai borítót tették be. Az első háromnak is azt kellett volna, mert ezek a magyarok egyszerűen szörnyűek, és mindenkit elriasztanak az olvasástól. 

No, de inkább a könyvekről fecsegek nektek. 
A színvonal a 2. és 3. részben rohamosan esett. Legalábbis számomra. Aztán jött a negyedik rész egy olyan témával, amit lehetetlen elrontani, és végre 300 akárhány oldal erejéig visszakaphattam azt a hangulatot és cselekménybeli értéket, amit az első részben megszerettem. 

A szereplők humora a régi, de a 2. és 3. rész vesztett a lendületességéből. És igen, voltak benne olyan részek, amikor unatkoztam vagy pironkodva lapoztam(karikás jelenetek). 
De a 4. rész nem csak az igazán éles szerelmi háromszögtől lesz érdekes. Újra izgalmas, eseménydús lesz, Cat és Bones kapcsolata egy újabb szintre léphet, és az 5. részben remélhetőleg elhagyják a béna magánakcióikra tett kísérleteiket (amit amúgy a másik fél mindig elront). 

Kedvenc szereplőm Vlad, azaz Drakula gróf volt a maga piromániájával és hülyeségeivel együtt. Még két rész van ebből a sorozatból, aztán vége. Jeaniene Frost Denise és Spade történetét kezdte írni egy újabb szériában. Természetesen a világfelépítés ugyanaz marad. 

Van egy kisebb novella, ami a 4. rész után történik, de még nem az 5. rész. Én az elején azt hittem, mások lesznek a szereplők, de nem, Cat és Bones voltak benne a középpontban. 
Életemben olyan gyorsan nem olvastam könyvet, mint azt a furcsa word dokumentumos rajongói fordítást. Igazából nem nagyon érdekelt, ezért csak átfutottam az oldalt és lapoztam. Átfutottam, lapoztam. És kb. fél óra alatt kivégeztem a maga 50 oldalával. 

Pontozás: 2.rész: 5/3, 3.rész: 5/2,5, 4. rész: 5/3,5
Írta:Pocok
U.I.:Remélhetőleg az utolsó részek már jobbak lesznek.... 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése