"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. február 22.

Ally Carter - Gallagher lányok

Képtalálat a következőre: „ally carter ha megtudnád hogy szeretlek meg kellene öljelek”
Cammie Morgan a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának diákja. Tipikus lányiskola ez, amennyiben szokványosnak tekinthető, hogy a tanulók harci művészeteket, valamint a kémiai hadviselés legújabb módjait sajátítják el, és CIA–kódok feltörésével szerezhetnek plusz krediteket. Cammie Morgan kémnek tanul.

Tizennégy nyelven beszél folyékonyan, és hétféleképpen képes puszta kézzel megölni valakit, de minden tudománya csődöt mond, amikor találkozik egy hétköznapi fiúval, aki őt ugyanolyan hétköznapinak hiszi, mint bármelyik másik lányt...


Már korábban is többször láttam, de valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy bele is kezdjek, aztán egy nap nagyon unatkoztam és úgy gondoltam: miért is ne?
Nem csalódtam, sőt.
A tinilányoknak szinte kötelező olvasmány, és még csak nem is uncsi, vagy csöpög a szerelmes cuccoktól.
Lényegében a főszereplőnk, Cam, egy nap találkozik Joshsal, akivel nem titok, hogy összejönnek, de vajon kivitelezhető-e a kapcsolat egy kém számára úgy, hogy a másik fél erről semmit sem tud?
Kacifántos megoldások tengere, és három jó barát segítségével fenn lehet tartani a látszatot, ám előbb-utóbb mindennek vége lesz.

Sikerül Camnek tisztáznia Josh előtt, hogy a Gallagher Akadémiába nem is sznob gazdagok járnak? Hogy Cam valójában egy kém? Vagy sikerül titokban tartani a dolgot?
Esetleg csúnya vége lesz a dolognak?
A könyvből kiderül ;)

~oOo~


Miután Cammie Morgan, a Kaméleon, kénytelen volt lemondani első barátjáról, Josh-ról, megfogadta, hogy soha többé nem sodorja veszélybe társait és az iskoláját; zavartalan félévre vágyik. De ezt könnyebb mondani, mint megtenni, ha az ember a CIA örököse és a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának diákja… A tanárok titkolóznak, az öreg kastélyba titokzatos vendégek érkeznek, és a Csipkebokor fedőnévről sem tudni, mit takarhat… Megtarthatja-e a lány fogadalmát? Cammie és a barátai falakon másznak át, kémkednek, hogy kiderítsék az igazságot. Bár bíznak képességeikben, ez alkalommal a Cammie szívéért és szeretett iskolájáért folytatott harc keményebb, mint valaha…

Ally Carter a Kaméleonról és a kémiskoláról szóló sorozatának második kötetét tartja kezében az olvasó. Az újabb szemeszter rendkívüli izgalmakat, szerelmeket, barátságokat tartogat Cammie-nek és a barátainak, kalandjaik pedig mindazoknak, akik társaik lesznek a nyomozásban…

Itt is lesz szerelmi szál, szóval nem kell parázni, bár közel sem olyan, mint az előző könyvben.
Ez is mesterien sikerült, és a lányoknak újabb küldetéssel kell szembenézniük.

Kik azok a titokzatos vendégek, akik az akadémiára érkeznek, és mégis mi okból.
Nem lövöm le a poént, inkább olvassátok el: megéri.

Humor, szerelem,izgalom... Minden, ami egy igazán jó tiniregényhez kell.
Ha kíváncsiak vagytok Cam és barátai további kalandjaira, akkor rajta!

Minimum az első fejezetig olvassátok el, csak azután döntsetek.

A sorozatnak egyelőre magyarul két része jelent meg, de még vannak további kötetek is.

Tinilányoknak nagyon ajánlom!!

Pontozás: 5/5*

Írta: Pocok

4 hozzászólás:

  1. Esetleg nem tudod hogy a 3. és 4. kötet mikor fog magyarul megjelenni?:O Vagy hogy egyáltalán meg jelenik-e?!
    A választ előre is köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia, semmit nem tudok róla, és szerintem nem is annyira valószínű, hogy kiadják... De azért reménykedni még lehet :)
    Üdv.: Pocok

    VálaszTörlés
  3. Hol lehet a további köteteket angolul beszerezni?

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Szerintem a nagyobb könyvesboltokon (Alexandra, Libri) át is meg lehet rendelni, vagy néhány internetes, kifejezetten ilyenekkel foglalkozó oldalon (pl.: bookstation.hu). :)
    Üdv.: Pocok

    VálaszTörlés