"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. február 24.

Stephenie Meyer - Bree Tanner rövid második élete


Bree Tanner alig emlékszik előző életére, mielőtt érzékei csalhatatlanok, reflexei emberfelettiek és fizikai ereje megállíthatatlan lett volna. A szűnni nem akaró szomjúság előtti életére ... az életre, amikor még nem volt vámpír. 
Csupán annyit tud, hogy újszülött társaival élni kevesebb betartandó szabályt és még kevesebb elkerülhetetlen következményt jelent : figyelj a hátad mögé, ne vond magadra a figyelmet, és mindenekfelett érj haza napkelte előtt, vagy meghalsz. 
Amit nem tud : halhatatlan életéből már nem sok van hátra.
Aztán Bree váratlanul barátra lel, egy újszülött vámpír személyében.
Diego hozzá hasonlóan kíváncsi teremtőjükre, akinek még a nevét sem tudják. Amikor felismerik, hogy az újszülöttek csupán sakkfigurák egy elképzelhetetlenül hatalmas játékban, Bree-nek és Diegónak el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll, és kiben bízik meg. 
De ha minden, amit a vámpírokról tudsz, hazugságon alapul, hogyan derítheted ki az igazságot?
Az érem megpördül...
Vajon ki van a másik oldalon?

Talán nem is megfelelő kifejezés a "kiegészítés", találóbb, ha azt mondom, ez ugyanazon történet, csak épp másik szemszögből. Biztosan emlékeztek mind a könyvből, mind a filmből arra a lányra, akit a Volturi megölt. Hát ez a lány nem más, mint Bree. A történteket az Ő szemszögéből fogjuk átélni. 
A könyv címe is sugározza, hogy rövid élete volt... hát nem mondom, a könyv is rövid. De nekem nagyon tetszett, csakúgy , ahogy az összes többi rész. 
Ahogyan fent is leírtam, Bree átváltozása után nem gondol másra, csak a vérre, mindaddig, amíg meg nem ismerkedik Diego-val. Akibe...igen...beleszeret.
Én minden mozzanatát átéltem a könyvnek... Na jó, én amúgy is az az átérzős típus vagyok, de akkor is! :D
Ajánlom mindenkinek, aki olvasta a Twilight-részeket!!! (azoknak kihagyhatatlan!!!)

Írta: Honey
Pontozás: 5/5

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése