"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. február 22.

Suzanne Selfors - Mentsük meg Júliát!


Két Júlia, két külön világ, egyazon kétségbeesett elszántság... A tizenhét esztendős Mimi Wallingford Broadway hírneves Wallingford klánjának utolsó sarja. Olyan életet kapott a sorstól, amelyről a legtöbb lány csak álmodozni szokott: ő játszhatja a főszerepet a családi színház Rómeó és Júlia című előadásában. Miminek azonban nem a színjátszás a leghőbb vágya. Elszánt küzdelmet indít hát, hogy a forgatókönyvet félredobva végre nekivághasson az orvosi pályafutás új kihívásainak.

A Verona városában élő Capulet család leányának, a tizennégy éves Júliának magányosan telnek napjai. Csapdába esett rabként örlődik a családot felörlő régi viszály, és anyja vasakaratának fogságában. Bármit képes lenne megtenni azért, hogy elkerülje a reá váró kényszerházasságot. Még attól sem riadna vissza, hogy betegséget színleljen – vagy valami sokkal veszélyesebbet. 
Az előadás alatt Mimi álmai végre valóra válnak: varázslatos módon megnyílik előtte a menekülés útja. Méghozzá nem is akárhová! Szívdöglesztő színpadi partnere, Troy Summer társaságában egyszer csak Shakespeare Veronájában találják magukat. Mimi megismerkedik a valódi Júliával, és többé nem hajlandó ölbe tett kézzel tűrni, hogy a történet tragikus véget érjen. Ám ha sikerül megmentenie új barátnőjét, ezzel megváltoztatja minden idők leghíresebb szerelmes meséjének végkifejletét is. Vajon Mimi és Troy megtalálhatja-e így a varázslatos visszavezető utat Broadway felé?
Aranyos.
Ez lenne az a jelző, amivel én ezt a könyvet illetném. Nem a cukis aranyos, csak szimplán olyan kedves történet.
Mimi valóban utál színészkedni, és belezúgott Troyba, így mikor Shakespeare tollának hamuja által Veronába csöppennek, semmi jóra nem számít. Troy próbálja rávenni, hogy hagyja az egészet a fenébe, hiszen így van megírva a történet, de Mimi nem így tesz. Valóban segít Júliának, amiben csak tud. 
Még hagymát is dugnak a ruhájukba, hogy ezzel elriasszák az ártatlan Parist. 
Júlia anyja egy kész házisárkány, mindemellett viszont a lánya jövőjét próbálja biztosítani, és ezért nem lehet elítélni. Kivéve, ha ráerőlteti az akaratát. Mimi ugyanilyen helyzetben van, ezért is érzi kötelességének, hogy segítsen Júlián. Találkozhatunk még Tybalttal, Benvolióval, és Mercutióval is. Nálam Benvolio lett a leggázosabb szereplő, és nem az írónő miatt, csak azért, ahogyan viselkedik. 
Az ilyen pasasokat tudnám rendesen fejbe vágni :D
De vajon sikerül kimenteni a hőszerelmeseket Veronából? Megmenekülnek, vagy csúfos vége lesz a dolognak?És Mimi meg Troy? Ők hogy jutnak haza? 
Olvassátok el a könyvet, és kiderül :D

Pontozás: 5/4
Írta:Pocok

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése