"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. február 17.

Suzanne Collins - Futótűz


A KAPITÓLIUM DÜHÖS.

A KAPITÓLIUM BOSSZÚRA ÉHES.
A KAPITÓLIUM VÉRT AKAR LÁTNI.
ÉS AZ IGAZI HARC CSAK MOST KEZDŐDIK.
Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt.
A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.

Bőven volt olyan jó, mint az előző könyv. Nem mondom, hogy felülmúlta, de ennek sem az író az oka. Csupán csak máshogy volt felépítve a kötet. Nem volt túl sok lehetőség az izgalmas jelenetekre mert - SPOILER! - csak a könyv kb. felétől kerülnek újra az arénába.
Ennek ellenére nagyon jó volt. Néha ugyan megőrjít Katniss gondolkodásmódja, de ettől eltekintve nagyon könnyen meg lehet kedvelni, és a könyv alatt is sokat fejlődik a jelleme. Talán mert már 17 éves :)
Az igazi csata még csak most kezdődik, hiszen ez a rész csak amolyan átívelő volt az előzmények és a valódi izgalmak között. Még nem olvastam a 3. regényt, de ahogy itt tartom a kezemben, és a fülszöveget böngészem, már tudom, hogy egy percre sem fogom letenni. 
A Futótűz tulajdonképpen kirobbantja az igazi forradalmat. És feltárul egy olyan titok, amit nem is gondolt volna a olvasó. Sajnos a végén lesz egy nagyon szomorú bejelentés, amit Gale szájából hallhatunk, de ez nem fogja befolyásolni a kapcsolatukat, szóval nyugi, más témájú dolog lesz, de azért nagyon szomorú. 
Sok dolog fog történni ebben a könyvben, és aki elolvasta az első részt, annak KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!!!!!


Írta:Pocok
Pontozás: 5/5

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése