"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2013. január 4.

Gabriel testvér elveszett levelei

Sziasztok!

Emlékeztek a Fekete Bárányban szereplő Gabriel testvérre? És az általa írt levelekre?
Nos, egy külön novelláskötetben az írónő megírta őket.
Íme Bree üzenete a könyvecskéhez. 
(Ha gondoljátok, és lesz rá érdeklődés, szívesen lefordítjuk a leveleket) 


"Gabriel testvér Daniel mentora volt, egy ősi urbat, aki fontos szerepet játszik a Fehér farkasban, ahogy a Fekete Bárány trilógia befejező részében, a Farkashalálban is. Gabrielt először a Fekete Bárányban mutattuk be, amikor Grace kap egy könyvet ősi levelekről, melyeket Gabriel (abban az időben fiatal szerzetesként) írt a nővérének a keresztes hadjáratok alatt, részletezve az arra szolgáló kutatásait, hogy többet is megtudjon az Urbatokról. A könyvnek a levelekről vége szakad nemsokkal azelőtt, hogy Gabriel áldozatul esik az Urbat átoknak, meghagyva nekünk , hogy vajon mi is történt vele a következő években, ami azzá változtatta, aki ma. 
Gabriel legtöbb levele a 13. században íródott, csak később lett lefordítva és összeállítva egy ortodox pap által a 18. században. Valamilyen okból Gabriel néhány levele elveszett a fordítás után, és nem lettek beletéve az eredeti könyvbe. De vannak jó hírek is! Ezeknek az elveszett leveleknek egy kis része részletezi az urbat átok Gabrielre gyakorolt hatását és az ő küldetését, aminek a célja az volt, hogy bosszút álljon azon az emberen, aki felelős volt az ő "örökségéért" (...).
Remélem élvezitek majd Gabriel Testvér Elveszett Leveleit. Úgy gondolom ezek nagyobb mélységet adnak Gabriel karakterének és a Fekete Bárány mitológiájának. "

Írta és fordította: Pocok

3 hozzászólás:

  1. Már nagyon-nagyon-nagyon várom! Ez a kedvenc trilógiám és köszönöm, hogy segítettél megismerni a "kiegészítőkönyvet"!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Én is nagyon szeretem, és nincs mit :) Hamarosan a fordított leveleket is közzétesszük.
    Üdv.: Pocok :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon király! Ezt tényleg nagyon-nagyon várom már!!!

    VálaszTörlés