"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2013. január 11.

Visszatekintés 2012-re, és mi várható 2013-ban?

Sziasztok!
Ebben a bejegyzésben most érzelmes hablatyolásba kezdek arról, milyen... eszméletlen fontos és milyen hihetetlen klassz volt a tavalyi év. Nemcsak nekünk, szerkesztőknek, hanem magának a blognak is. 
Mint azt biztosan tudjátok, a konyvfanoknak.ucoz.hu oldal olvasóinak jött létre ez a blog, egyfajta karácsonyi ajándék gyanánt. Azon az oldalon könyveket kérhettetek, vagy tölthettetek le. Mivel az megszűnt, vagy legalábbis mi ketten semmilyen információt nem kaptunk a létezéséről, létrehoztuk a könyvtárat. 
De maradjunk még 2012-ben. Kezdetben elég kevés olvasónk volt, és mi annak is örültünk, hogyha havonta megdobtatok minket egy kommentel, vagy egy kósza üzenettel chaten, e-mailben. 
Aztán valamilyen okból kifolyólag egyre többen letettek, mi pedig egyre lelkesebbek voltunk. Persze azért mostanában is előfordulnak olyan napok, amikor hosszú ideig nincs egy darab bejegyzés sem, de igyekszünk mindig meglepni titeket valamivel, legyen ez kritika, fordítás, vagy valami elmés megnyilvánulás.

Honey a napokban feltett nekem egy kérdést: "Ugye húsz év múlva is csinálni fogjuk még a Könyvfaninfót?"
Remélem elhiszitek, hogy mindent megteszünk azért, hogy ebből a mondatból kérdés helyett egyszer kijelentés legyen. Az olvasótáborunk nagy részét 2012-ben szereztük, rengeteg íróval és könyvvel ismerkedhettünk meg, kipróbálhattuk magunkat fordítóként, kritikaíróként, és mindezt a blognak és az olvasóknak köszönhetően. Mindent a nulláról kezdtünk, és ha ti nem lennétek (lettetek volna) még mindig ott lennénk. Talán már be is zárt volna a blog. 
Ha pedig sokáig nem kaptok tőlünk semmilyen életjelet, annak valószínűleg az ádáz matek házik, a dolgozatok vagy kóros időhiány az oka. 

Sok ötletünk van 2013-ra, és eleve rengeteg minden fog történni: 
  • Ez lesz az "Árnyvadászok éve"
  • Több filmadaptáció is mozivászonra kerül, pl.: Beautiful Creatures, Csontváros, Rubinvörös, Futótűz (Honey: igeeeeeeen), A burok 
  • Rengeteg könyv indul el a filmmé válás kanyargós, rögös és hosszú útján, pl.: Csitt,csitt, A tigris átka, 13 okom volt, Laurel sorozat
  • Új írók, új könyvek, új sorozatok(könyvespolc módszeres meghosszabbítása...) 
  • Új rovatok, események, interjúk, kritikák
  • És talán talán.... Nagyon talán egy harmadik tag a csapatunkba... Ha esetleg úgy alakulnak a dolgok.
  • Reméljük, hogy ti is egyre többen lesztek! :)
Ezek után is szívesen várunk tőletek minden lehetséges kommunikációs formában továbbított üzenetet, vállalunk fordítást (egész könyvet egyelőre nem, csak a Finale-t), kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre, arra, ha van bármilyen ötletetek, kérésetek vagy egyszerűen csak szeretnétek több bejegyzést olvasni egy bizonyos témában, és... Ezt már korábban szerintem hangoztattuk, de mostanában elfejtettük ismételni: Az általatok írt kritikákat, ajánlókat is szívesen kitesszük, legyen akár könyv, akár (aktuális) film. 
Ha valamilyen könyvet kerestek, írjatok, a könyvtárat csak úgy tudjuk bővíteni, ha nagyjából megvan, mi az érdeklődési körötök. :)

Üdvözlettel: Honey és Pocok
(a rejtélyes szerkesztők xD) 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése