"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2013. január 13.

Leiner Laura - Útvesztő

Sziasztok!
Ezt a könyvet még tavaly decemberben olvastam, csak mostanában annyira el vagyok maradva mindennel, hogy ma sikerült csak megírnom hozzá a kritikát.
Meg kell mondjam, egyre érdekesebben alakulnak a dolgok Reni életében. Mindenféle szempontból.
Mielőtt azonban ezt elkezdeném részletesebben is ecsetelni, megosztok veletek egy nagyon-nagyon jó (király!!) hírt. Természetesen az SZJG-vel kapcsolatos.
Tudjátok, kinek az ajánlása kerül fel az utolsó kötetekre? MEG CABOT!!

"Long live Laura Leiner and ST. JOHANNA'S HIGH SCHOOL!" --Meg Cabot, international best-selling author of THE PRINCESS DIARIES
Még néhány(FONTOS!) infó: Lesz egy dedikálás (március 8-9) a Pesti Magyar Színházban, ekkor ott már kapható lesz a 8. rész. A hivatalos(országos) megjelenés március 11. Részletek az írónő oldalán: www.leinerlaura.hu

Akkor jöjjön maga a 7. könyv. 

A 12/b-n egyre jobban érződik, hogy felnőttek. Illetve hamarosan fel fognak nőni. 
Az első könyvhöz képest mindenki elég jelentős karakterfejlődésen esett át. Aki nem, azt pedig jobban megismertük. Lényeg, hogy az egész osztály megváltozott(valamennyire). Ettől függetlenül persze tovább idegesítik Mádayt, az a-sokat, és még mindig a suli sztárcsapata. 

A karakterfejlődés tehát nagyon jó lett, egyetlen ember az, akinél kicsit talán... különös lett. Virág. Ő elég butának látszik. Emellett természetesen szerethető, csak hát... Az elején is butuska volt, itt viszont már rendesen egy agyament szőke nőre hasonlít. Tizenkettedikes. Azért ez tényleg furcsa. 
Viszont Ricsi tökéletesen illik hozzá. Imádnivaló páros. Nagyon remélem, hogy ők együtt maradnak. 
Külön tetszett, hogy mindenkit teljesen megismertünk, mintha valóban csak az osztálytársaink lennének. Még Macu is. 

A cselekmény terén eddig nem volt egyik könyv sem annyira hű, de izgalmas. Mondjuk egy átlagos magyar lány élete tényleg nem állhat autósüldözésekből. Inkább csak drámázunk. 
Viszont. Ebben a könyvben 3 olyan helyzetet is fel tudok hozni, ami később még elég nagy fordulatokat fog szülni. (Nem is csodálom, hogy két részes lesz a 8. kötet) 

És hát itt van ugyebár nekünk ez a három szerelmes párocska. Reni és Cortez. Ricsi és Virág. És SPOILER AKI MÉG NEM OLVASTA A 7. RÉSZT! Kinga és Dave. Ricsiékről már beszéltem, akkor nézzük Kingáékat. Hogy ezek mégis milyen úton módon kerültek össze, arról fogalmam sincs, de... Wow! SPOILER VÉGE! 
Cortez és Reni kapcsolata pedig fogjuk rá, hogy teljesen felhőtlen. Őket az isten is egymásnak teremtette. Mondjuk, Reni néha túlreagálja a Cortezzel kapcsolatos dolgokat, de nagyon szerelmes, tehát ezt elnézhetjük neki. :D 
A reménytelen vágyakozásból aranyos, nem túlzásba vitt romantika lett. 

Külön imádom, hogy magyar! Az egész! Az első könyv kezdésekor féltem, hogy a magyar nevek mindent elrontanak, de nem :D Sőt! Sokkal könnyebben lehet a szereplőkkel azonosulni. 
Minden hihetőbb! A szerelmek, barátságok, örök vetélytársak kapcsolata... (Oké, itt megjegyezném, hogy Kinga őrült motivációját még mindig nem értem.) 

A humor pedig... Á, a szokásos. Néha bepisilsz a nevetéstől, semmi több! :DD 
Igazi gimnazista humor. XD

És jöjjön a gyengém... A borító. Tényleg nem vettem volna meg a borítója alapján. Nem mondom, hogy soha az életben, de... Ha nem nyomják a kezembe a könyvet, nem olvastam volna el. Ettől függetlenül így, hogy ismerem a történetet, már tetszik! Szépen tükrözi, hogy melyik könyvben kb. mi történik. 
Szívatások, tanárok ugratása (Mádayt kiemelném), drámázások, hihetetlen humor... Elhiszem, hogy Reni maradni akar ezzel az osztállyal. 

Összességében nekem tetszett, és csak azért nem kapja meg a max. pontot, mert azt a két utolsó résznek tartogatom :D 

Pontozás: 5/4 
Írta: Pocok 
U.I.: Nézzetek szét a Facebookon. Az olvasók tényleg csináltak I Luv Máday csoportot. És még mást is... :DD 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése