"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. július 22.

MaryJanice Davidson - Egy haláli szingli meséi

Maryjanice Davidson - Egy haláli szingli meséi
"Ez a nap - akkor még nem tudtam, hogy a halálom napja - rosszul indult, pocsékul folytatódott és rémesen végződött".

Betsy Taylor arra ébred, hogy egy hullaházban fekszik és vámpírrá változott. Ez azonban még mindig jobb, mint halottnak lenni. Betsy emberfeletti képességek birtokába jut, és a másik nemre is elképesztő hatással van. Egy dologgal nem tud megbarátkozni: az új, folyékony étrendjével... 
És míg anyja megkönnyebbülten veszi tudomásul, hogy lányával ezután is találkozhat, új, északi barátai azt gondolják róla, hogy Betsy a vámpírok megjövendölt királynője. A szívtipró Sinclairnek és csapatának szüksége van Betsyre, mert az ő segítségével akarják letaszítani a trónról az elmúlt ötszáz év legellenszenvesebb és leghataloméhesebb vámpírját. 
Betsytől azonban mi sem áll távolabb, mint belekeveredni a vámpírok belügyeibe. Sinclair és társai azonban nagyon is jól tudják, hogyan bírhatják Betsyt jobb belátásra. 
Többek között azzal, hogy korlátlan hozzáférést biztosítanak a Manolo Blahnik cipők legújabb tavaszi kollekciójához. MaryJanice Davidson remek történetében összevegyül a romantika és a humor. 
Lássuk, mi történne, ha Carrie Bradshaw, a Szex és New York hősnője összeakadna egy vámpírral....

A könyv hátulján, a fülszöveg felett van egy olyan nagybetűs mondat, hogy IRTÓ VICCES!. 
Nem túloztak.
A humor az magas szintű, és nagyon nagy részben a főhős arroganciájának köszönhető. Még a gondolatai is mind olyanok, hogy ha nem is nevetünk rajta, mosolyogni biztos fogunk. Arról nem is beszélve, mekkora szája van. A legreménytelenebb helyzetben is képes a cipőkről meg hasonlókról fecserészni.
És azok a cipők... Ennek a csajnak cipőkomplexusa van. Imádja őket, és valóban meg lehet velük vesztegetni. Nem semmi.

A vámpírokat majdnem olyannak írta le a szerző, mind amilyennek a közhiedelem tartja őket. Napfény, kereszt, szenteltvíz, stb...

A főgonosz egy szociopata, aki Valentin-napon született. Betsy az első találkozásuknál konkrétan kiröhögte, aztán a gonosz vérdíjat tűzött a fejére. Vagy hozzá csatlakozik, vagy Sinclairhez. De Betsy amilyen független, öntörvényű csajszi kezdetben mind a két csapatot nagy ívben letojja. Olyan dolgokat művel, amitől a normális vámpírok már rég kipurcantak volna, és minden férfit magába bolondít.

Nos, a Kizárólag felnőtteknek ajánljuk! figyelmeztetés nem a vér miatt volt. Többnyire fütyülni szoktam az ilyen mondatokra, hiszen annyira diszkréten írnak le mindent, hogy még csak elképzelni sem lehet, de ebben a könyvben.... Fogalmazzunk úgy, hogy néhányan nem túl szégyenlősek. 
Megéri a felnőtteknek szóló ajánlást.

A sorozat neve angolul Undead (magyarul ugye Betsy királynő), és kismillió eddig megjelent része van. 
Összességében véve nekem nagyon tetszett a könyv. Nem tudom, mikor nevettem ennyit egy este folyamán.
Nem vagyok elfogult, nem is hallottam korábban a szerzőről, egyszóval minden bundázás nélkül kapja meg a 5 pontot. Nem volt Vörös pöttyös, de megérte e pénzét. ;)

Kizárólag felnőtteknek (vagy fiatal felnőtteknek) ajánlom! 

Írta:Pocok
Pontozás: 5/5

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése