"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2012. október 9.

Avatar 2?

Sziasztok!
Az előbb találtam egy trailert az Avatar második részéhez, ami - mint később kiderült - csak paródia volt, de azért kíváncsi voltam, tényleg lesz-e folytatása a nagyra nőtt Hupikék Törpikéknek.
Egy kicsit utánanéztem a dolognak, és úgy néz ki, valóban tovább viszik a storyt.
De vajon mégis mi fog történni az elkövetkezendő részekben?

Az LA Timesnak adott interjújában (James) Cameron felvetette annak a lehetőségét, hogy az Avatar 2-ben elhagyják a Pandorát: "Van pár ötletünk, hogyan lehetne elágaztatni a sztorit a Polyphemus bolygó más holdjai felé" - mondta a meghökkent riporternek. Ez ugyebár azt jelentené, hogy teljesen új virtuális univerzumot kellene építeni az első részben látható helyett, hiszen egy másik helyszínnek csakis akkor lenne értelme, ha nagyban különbözik a Pandorától. 
(...)
Valószínű tehát, hogy a második rész újítása nem annyira a Pandora elhagyása lesz, hanem inkább a bolygó mélyebb zugainak a felfedezése. Ahogy a producer, Jon Landau nyilatkozta nemrég: "Végül is mi itt a Pandora felszínét derítettük fel. A bolygó belseje még vár ránk."

-olvasható a filmpont.hu oldalon. 

Ezután felmerül a kérdés, hogy mégis mit tudnak még felfedezni a Pandorán. Az eget már ismerik, így azt kilőhetjük. Gondolom bányászni csak nem fognak, de mégis valami.... mélyebben fekvő dologról lehet szó.
A válasz egyszerű. Víz.

"A folyatatás a víz alatti világba vezet, elhagyja és visszatér oda" - nyilatkozta a producer a Hollywood Reporternek, majd kihangsúlyozta: bár egyhuzamban készül majd a két folytatás, mindkét filmet önálló alkotásként kell kezelni, és úgy is fogják. Közben Cameron már megkezdte a közös munkát az új-zélandi Weta Digital speciális effektus céggel, amely egy víz alatti motion capture-rendszer kidolgozásán fáradozik. Az új technika segítségével népesíti majd be a rendező a Pandora bolygó óceánjainak világát, ahol az Avatar 2 játszódik. Landau azt is elárulta, hogy a film nem csak víz alatti jelenetekből épül föl. Olyasmire számíthatnak a nézők, mint a lebegő hegyek esetében, amivel az első részben találkoztak.
-írta az index.hu oldal

Tehát összefoglalva az eddig olvasottakat: maradunk a Pandorán, de most a felszín és a magaslati helyek helyett a mélyebb rétegekben kutakodunk. 
Ami számomra érdekes volt, hogy majdnem 10 év előkészület szükségeltetett az Avatar világának megteremtéséhez. Nem számítottam rá, hogy a különböző állatok kidolgozása és maguk a Na'vik ennyi munkát igényelnek. 
Ez alapján kétséges, hogy mikor fog megjelenni a következő rész. Ígérték 2013-ra, 2014-re, de a végén leginkább azt erősítették meg, hogy a premier átcsúszik 2015-re. Kárpótlásul viszont rögtön két részt kaphatunk :) 

Hű, hát nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom :D Imádtam az első részt is! Mellesleg kíváncsi vagyok rá, hogy a víz alatti világgal és annak a grafikájával sikerül-e túlszárnyalniuk az előző filmet. 

Írta:Pocok

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése